אביזרי בירה ממותגים

כמו לכל מוצרי האלכוהול השונים, גם לבירה יש מבחר אביזרים, אביזרים שכל מטרתם להעצים את חווית השתייה ולשפר אותה. אביזרי בירה, כוסות בירה ופותחני בירה הם תמיד מתנה משמחת, כמעט כולם אוהבים לשתות בירה, ומתנת חג הכוללת אביזרים לשתיית בירה תתקבל בברכה.

אביזרי בירה הם מעולים למיתוג ומשמשים כמקדמי מכירות מעולים, ניתן להזמין את לוגו החברה מוטבע על פותחני בירה, כוסות בירה ועוד שלל אביזרים ממותגים לבירה ובכך להבטיח שלוגו החברה יככב במסיבות הקיץ הלוהטות.

את הבירה שותים קרה והטמפרטורות המומלצות לרוב הבירות הם בין 10-5 מעלות. ולכן בין האביזרים השונים תמצאו אביזרים לקירור בירה, כמו: ספל בירה להקפאה, שרוול לקירור בירה, אמבטיה לצינון בקבוקי בירה - אמבטיה אותה ממלאים בקרח, ואת בקבוקי הבירה מכניסים לצינון, מגוון גדול של פותחני בירה מדליקים, תחתיות לבירה ועוד. אביזר נוסף שלו מקום של כבוד בעולם הבירה היא כוס הבירה, המגוון גדול וצריך רק להתאים את סוג הבירה לסוג הכוס. ניתן כמובן להדפיס את לוגו החברה על גבי הכוסות.

אמבטיית מתכת לצינון בקבוקי שתייה

אמבטיית צינון לבקבוקי משקה היא חגיגה של מוצר, שמשדרג כל מסיבה ומעלה את השמחה. אמבטיית הצינון עשויה מתכת וצבועה בצבעי אמייל מבריקים. היא אטומה לנזילות, בצידי האמבטיה ידיות נשיאה, מידות האמבטיה 40X27X20 ס"מ. אופן השימוש: ממלאים את האמבטיה קרח, הרבה קרח ואז עוד קצת קרח, מכניסים לאמבטיה בירות, יינות לבנים ואפילו שמפניה מחכים 10 דקות, הכל מוכן. "טריק" נוסף שנהוג לבצע, הוא הוספת מלח לאמבטיית הקרח, נקודת הקיפאון של המים יורדת, וכעת מים נוזליים יכולים להיות קרים יותר, וכמו שידוע נוזל מעביר טמפרטורות טוב יותר מקרח מוצק. ככל שתוסיפו יותר מלח למים, כך נקודת הקפאון של המים תרד יותר. זכרו שכוס מלח על 3 כוסות מים תוריד את נקודת הקפאון ב - 10 מעלות.

ספל בירה להקפאה

ספל בירה פרוסטי מאג להקפאה בעל דופן כפולה. הספל עשוי פלסטיק קשיח בעל דפנות כפולות, פנים הדפנות מלא חומר ג'ל ידידותי לסביבה, ובעל אישור לשימוש במוצרי מזון. יחודו של ג'ל זה היא יכולת קפיאה ללא התרחבות כדי למנוע פיצוץ הכוס, כמו כן יכולת אגירת הקור של הג'ל גבוהה ממים. עיצוב הכוס הוא קלאסי ודומה לכוסות בירה שיש בפאבים. מכניסים את הכוס למקפיא למספר שעות, מוזגים את הבירה והיא הופכת לקרה כקרח למשך שעה לפחות.

פותחן בירה מקצועי

פותחן מקצועי לבירה, בנוי למקצוענים, עשוי נירוסטה עבה, חלקו האחורי מצופה גומי עמיד ונוח, הפותחן מעוצב לעבודה מאומצת, פתח הפותחן בנוי לעבודה בשני הכיוונים, ואין צורך לכוון את כיוון הפתיחה. בחלקו האחורי של הפותחן חור גדול שנועד לחבר את הפותחן לחוט אבטחה כדי שלא יאבד במהלך העבודה. עיצובו הכללי של הפותחן הוא כשל להב סכין, ומכאן שמו באנגלית - Blade Bottle Opener, עיצוב זה מאפשר אחיזה נוחה ביד וכמו כן הכנסה מהירה ונוחה לכיס האחורי במכנס או חלוק העבודה.

פותחן בירה בעיצוב כפכף

פותחן בקבוקי בירה בצורת כפכף הוא הפתרון המושלם למסיבות חוף. הפותחן נראה בדיוק כמו כפכף חוף, חלקו העליון עשוי מנירוסטה איכותית שלא תחליד גם במסיבות הים, רצועות הכפכף עשויות גומי, וסוליית הכפכף עשויה גומי לאחיזה טובה יותר. עיצוב הפותחן אטרקטיבי ולא ישאיר אף אחד אדיש אליו, וזאת גם הסיבה שפותחן הכפכף לא יעלם בין ערמות הבקבוקים והצלחות.

שרוול קירור לבקבוק בירה

שרוול קירור לבקבוק בירה הוא פתרון מעולה לקירור בירות. המוצר עשוי מעטפת אלומיניום בציפוי פולימר עמיד לחיזוק. פנים המעטפת ממולא ג'ל העומד בכל תקני המזון האירופאי. יחודו של ג'ל זה בנקודת הקפיאה הנמוכה שלו. הוא אוגר קור ואינו קופא, מרקם המעטפת נשאר גמיש ומתאים לכל בקבוק בירה. עיצוב המעטפת הוא ככוס בירה, חלקה התחתון נראה ככוס ובה בירה, חלקה העליון נראה כמו קצף. את שרוול הקרור מכניסים למקפיא למספר שעות, המוצר לא תופס מקום והוא שטוח וקטן, כאשר רוצים לשתות בירה מוציאים את השרוול ועוטפים בעזרתו את בקבוק הבירה. מספר דקות והבקבוק בטמפרטורה הנכונה.

תחתיות לכוסות בירה

סט הכולל 6 תחתיות סיליקון איכותיות לכוסות בירה בעיצוב מדליק ביותר. התחתיות מעוצבות כבועות טקסט ועל כל אחת משש התחתיות אשר בסט כתובה המילה "לחיים" בשש שפות שונות: באנגלית, צרפתית, ספרדית, איטלקית, גרמנית ויפנית. עיצוב המוצר הוא מקורי ומשעשע, ויצור נושא שיחה סביב השולחן. מוצר איכותי מבית Balvi - חברת עיצוב ספרדית, הידועה בכל העולם במוצרי האיכות שלה ובסגנון עיצוב מקורי ומפתיע.

איך מכינים בירה ?

בירה היא משקה אלכוהולי, המיוצר בתהליך של תסיסה, ברוב המקרים עשוי דגנים.

בירה מייצרים מארבע מרכיבים: מים, כשות, לתת, שמרים. סוג הבירה וטעמה נקבע לפי השילובים השונים בין המרכיבים ותהליך הייצור.

מים - מקור המים ותכונותיו משפיעים על טעמו הסופי של הבירה, מים "רכים" בהם יש מיעוט מינרלים כמו סידן מגנזיום ועוד, יפיקו בירה בהירה יותר וקלה, מים שבהם ריכוז מינרלים גבוה יפיקו בירה מרירה יותר. לדוגמא: באזור בורטון אשר באנגליה, על נהר הטרנט. נהר בו המים קשים במיוחד, והוא ידוע בריכוזי גבס גבוהים ופחמנים, התפתח ה pale ale בירה כהה ומרה. והיום כאשר רוצים לחקות את המים של בורטון במבשלות בירה בעולם מוסיפים למים מינרלים דומים, פעולה הנקראת "Burtonize", על שם המקום.

לתת - חומר הגלם ביצור הבירה, תפקידו לספק את הסוכר ליצירת הבירה. ברוב המקרים מפיקים בירה משעורה אך יש בירות שלהם מוסיפים חיטה. ניתן להפיק בירה מדגנים אחרים כמו אורז ותירס אך בירות כאלה נדירות יותר. לתת עשוי עמילן, שהוא רב סוכרים, בתהליך יצור הבירה גורמים לעמילן להפוך לסוכר, שממנו נוצר האלכוהול.

שמרים - הם יצורים חד תאיים ממשפחת הפטריות, מזונם של השמרים הוא סוכר, אותו הם הופכים לשני מוצרים, אלכוהול, ופחמן דו חמצני (המשמש להתפחת לחם), השמרים משחררים גם חומרים נוספים אשר משפיעים על הטעם. ישנם עשרות סוגי שמרים, ואלפי תתי זנים ולכל אחד השפעה שונה על טעמה של הבירה, ולכן לא פלא שלכל מבשלת בירה ישנם את השמרים הסודיים שלה. את השמרים מגדלים במבשלת הבירה, וישנם שמרים שכבר עוברים מדור לדור כבר מאות שנים, כסוד משפחתי.

כשות - צמח מריר ממשפחת הקנאביס אותו מוסיפים לבירה, הוא נותן לבירה את טעמה המריר וכמו כן הוא מכיל חומרים המונעים מחיידקים להתפתח ולכן הוא חומר משמר טבעי. ישנם מספר סוגי כישות השונים אחד מהשני בארומה ורמת מרירות הנמדדת ביחידות אלפא. השימוש בזנים שונים של כישות וזמן השריה שונה היא מהמרכיבים החשובים בטעמה של הבירה ומרירותה.

תהליך יצור הבירה

  1. טחינה - טוחנים את השעורה טחינה גסה, תהליך שנועד לשבור את הקליפה ולחשוף את העמילן.
  2. השריה - משרים את הגרעינים הטחונים במים, הגרעין מונבט ומתחיל פרוק העמילנים לסוכר, התהליך יוצר חום וצריך לדאוג לאוורור הנבטים, התהליך נמשך מספר ימים.
  3. הרתחה - מעבירים את הנבטים לבישול, ממשיך פירוק העמילנים לסוכר, במהלך הבישול התמיסה עוברת חיטוי. בשלב הזה מכניסים את הכשות לנוזל המבושל שנקרה וורט, זמן השריית הכשות קובע את מידת מרירות הבירה. בסוף שלב זה מעבירים את הוורט לסינון וקירור.
  4. תסיסה - מוסיפים לוורט את השמרים. השמרים ניזונים מהסוכרים ההופכים לאלכוהול, תהליך זה גורם לחום רב, ויש לקרר את הנוזל. חום עודף מאט את פעולת השמרים. כל מבשלת משתמשת בזן שונה של שמרים שהוא אחד ממרכיבי הטעם הסופי של המוצר.
  5. יצוב - הבירה עוברת לקירור, למעין התיישנות. בשלב הזה טעמה של הבירה מתעדן נהיה מורכב יותר, וכל הטעמים משתלבים אחד בשני.
  6. ביקבוק - חלק מהבירות עוברות סינון, ויש בירות לא מסוננות. הבירה עוברת מבחני טעימה ומוכנסת לבקבוקים. כמו ביין, אחד הגורמים שגורמים לקלקול הבירה הוא חמצן, וצריך לדאוג שהבקבוק יהיה סגור לחלוטין.

תהליך יצור הבירה מורכב מהרבה משתנים, מסוג המרכיבים דרך תהליך הייצור ועד לבקבוק הבירה. כל שינוי באחד התהליכים משנה את טעמה של הבירה ואת סוגה. ישנם מספר סוגי בירה:

Ales אייל - סוג הבירה העתיק ביותר, נעשה שימוש בשמריי אייל, שמרים שתוססים בחלקו העליון של הבירה ובטמפרטורה גבוהה יותר. הבירה כהה יותר וטעמה חזק.

Lager לאגר - סוג הבירה הנפוץ ביותר, השמרים ליצורה הם מסוג לאגר. הם תוססים בחלקו התחתון של הבירה ובטמפרטורה נמוכה יותר. בדרך כלל בירה בהירה יותר וחלקה יותר לשתיה. גולדסטאר, קרלסברג והייניקן הם בירות מסוג לאגר.

Porter & Stout פורטר וסטאוט - בירות קהות וחזקות, הלתת עובר קלייה חזקה, נעשה שימוש בשמריי אייל. בירות אלה בעלות עמים חזקים, ורוב האנשים לא אוהבים אותם, אך אלה שכן, ישתו רק אותן. תהליך המזיגה של בירות אלה, היא מומחיות בפני עצמה, תהליך הנמשך כ 10 דקות. הפורטר וסטאוט המפורסמים ביותר הם גינס והמרפיס.

בירות יש להגיש קרות. בירות מסוג Lager יש להגיש קרות מאוד, רצוי בטמפרטורה סביב 6 מעלות צלזיוס. בירות מסוג Ales ומסוג Stout יש להגיש בטמפרטורה סביב 10 מעלות צלזיוס.