אביזרי וויסקי
וויסקי הוא משקה אלכוהולי המופק מדגנים, שלאחר תהליך זיקוק האלכוהול יושן בחביות עץ אלון.
ווויסקי הוא אחד המשקאות האלכוהוליים הנפוצים בעולם, וישנם מאות מותגי וויסקי בעולם כולו, מקור המשקה הוא מסקוטלנד, ואף שהיום מייצרים וויסקי בעולם כולו, הוויסקי הסקוטי נחשב לטוב בעולם. סביב המשקה ישנה תרבות שלמה הכוללת: סוגי וויסקי שונים, כלים ואביזרי וויסקי שהם חלק בלתי נפרד מהמשקה עצמו, וכמו כן ידע רב וספרות ענפה על התחום כולו. וויסקי הוא עולם ומלואו, וחובב הוויסקי ידע להעריך מתנה איכותית. כל המוצרים שאספנו לכם הם מאיכות מעולה, ותמיד יהיו תוספת משמחת למקבל המתנה.
אבני קרח לוויסקי
אם בעבר שתיית וויסקי הייתה נחלתם של מעטים, היום שתיית וויסקי הוא דבר נפוץ, ולכל אחד יש את הטעם שלו וההעדפות שלו לגבי סוגי הוויסקי הרבים, אחת הדרכים הנפוצות ביותר לשתיית וויסקי היא בתוספת קרח, וזאת כדי לקרר את המשקה. אחד החסרונות בקירור וויסקי עם קרח הוא דילול המשקה ע"י הקרח הנמס. טעם הוויסקי נחלש ומשתנה לאורך השתייה ככל שהקרח הולך ונמס בכוס ובדיוק כדי לפתור בעיה זאת פותחו אבני קרח לקירור וויסקי. זאת מתנה מושלמת למקצוענים שבנינו ולחובבי הוויסקי האיכותי. תוספת קטנה שתשדרג כל בר ביתי.
המארז כולל 9 אבני פירופיליט טבעיות לקירור וויסקי. אבני וויסקי אלו מעוגלות בפינות על מנת למנוע פגיעה בכוס הוויסקי. אבני הפירופיליט הם מחצב מיוחד הידוע ביכולתו לאגור קור טוב יותר מקרח, וכמו כן זוהי אבן רכה יותר מזכוכית ולכן לא גורמת שריטות בכוס. הפירופיליט אינו סופג ואינו מגיב לאלכוהול, תכונות אלה הופכות מחצב זה לאידאלי לקירור וויסקי. בנוסף המארז כולל פאוץ לבד מהודר, לשמירת האבנים בקירור. אבנים לוויסקי הם גם מוצר מעולה לקידום מכירות, ניתן למתג את אריזת האבנים בהתאם ללוגו החברה, ולצרף סט מתנה לכל מארז בקבוקים ללקוחות המובחרים.
הוויסקי מיוצר במספר שלבים
הנבטה - משרים את גרעיני השעורה במים, השעורה מתחילה לנבוט, (תהליך דומה להנבטת נבטים בבית). תהליך זה גורם לצמח להפוך עמילנים לסוכרים, שיהפוך בהמשך לאוכל עבור השמרים. תהליך ההנבטה יוצר חום רב ויש לאוורר את הנבטים, לאחר מספר ימים יש לעצור את תהליך ההנבטה, וזאת עושים על ידי חימום השעורה וקלייתה, החומרים בהם קולים את השעורה גם הם משפיעים על טעמו הסופי של הוויסקי. קלייה בעזרת קבול מוסיפה עשן רב, והוויסקי יהיה בטעם מעושן בסוף התהליך.
התססה - השעורה המונבטת והקלויה הקרויה מאלט או לתת, נטחנת בצורה גסה, את התערובת הזו מבשלים במים חמים תהליך המזרז את הפיכת העמילנים לסוכרים, בסוף תהליך הבישול מתקבלת עיסה הנקראת וורט. לעיסת הוורט מוסיפים שמרים, לכל מזקקת וויסקי המתכון הסודי שלה לסוג השמרים וכמות השמרים שמוסיפים, לאחר הוספת השמרים יש להמתין כיומיים שלושה, בזמן זה השמרים הופכים את הסוכרים לאלכוהול, ובסוף התהליך רמת האלכוהול היא 12-7 אחוזים, ומרקם הנוזל וטעמו דומים לבירה.
זיקוק - הזיקוק מתבצע בדודי נחושת גדולים, תוך ניצול העובדה שאלכוהול מתאדה בחום של 78 מעלות בעוד מים בחום של 100 מעלות, גם מבנהו ועיצובו של כלי הזיקוק הוא בעל חשיבות, מזקקה שלה צינורות נחושת גבוהים יותר, יתקבל בה אלכוהול נקי יותר, האלכוהול המתנדף בחום נמוך ממשיך במעלה הצינור בעוד חומרים אחרים ואתם מים יתקררו בדרך ויחזרו למזקקה. סוף צינור הזיקוק מקורר מים, האלכוהול מתעבה חזרה והופך לנוזל במיכל האיסוף. תהליך הזיקוק מתבצע בדרך כלל פעמיים, ובסוף התהליך מתקבל נוזל ברמת 80% אלכוהול בערך.
ישון - בשלב הזה ממלאים חביות עץ אלון בנוזל המזוקק, כל מזקקה משתמשת בחביות שונות, דבר המשפיעה על טעמו וצבעו הסופי של המשקה, ביצור וויסקי מסוג בורבון בארה"ב, משתמשים בחביות אלון חדשות בעוד הסקוטים משתמשים תמיד בחביות משומשות, החביות המשומשות מוסיפות לוויסקי את הטעם של המשקה הקודם שאוחסן בהם. ישון בחביות נמשך בין 21-3 שנים, בזמן זה מתחוללים במשקה תהליכים כימיים מורכבים, האלכוהול מתחבר ונפרד מחומרים המצויים בחבית, טעמו משתנה ומתעדן, וככל שזמן היישון ארוך יותר, טעמו מורכב יותר ומחירו של הוויסקי יקר יותר. בזמן היישון מאבד הוויסקי כל שנה 2% אלכוהול דרך העץ הנושם, תופעה הנקראת Angels Share, המשמעות היא שוויסקי המיושן 10 שנים מעבד 20% מנפחו, וזאת רק אחת הסיבות למחירו הגבוהה של וויסקי מיושן.
ערבוב ובקבוק - וויסקי מסוג סינגל מאלט, שהוא וויסקי מסוג אחד, בשלב זה עובר לבקבוק, כל הוויסקים האחרים עוברים לשלב הערבוב או שלב המיזוג. בשלב זה לוקחים וויסקים מחביות שונות גם כאלה שהתיישנו זמן ארוך יותר או קצר יותר, לתהליך נכנס מומחה ערבוב הוויסקי הנקרא מסטר בלנדר, המסטר בלנדר הוא אדם שלו שתי תכונות עקריות, ידע אדיר בוויסקי ומרכיביו, יכולת טעם וריח יוצאי דופן, מספר המסטר בלנדרס בעולם הוא קטן מאוד ועומד לפי נתונים רשמיים על 12. המסטר בלנדר בוחר סוגי וויסקי וכמויות ומערבב לכדי וויסקי אחד הדומה ככל הניתן לוויסקי הקבוע שהמזקקה מייצרת, רק לשם דוגמה וויסקי מסוג גוני ווקר מכיל מעל 40 סוגי וויסקי שונים ויצירתו היא מעשה אומנות של ממש.
ישנם מספר סוגי וויסקי
- וויסקי מאלט - עשוי 100% לתת, הוא משווק כסינגל מאלט (לא מעורבב), ובלנדד (עשוי מכמה סוגי וויסקי).
- וויסקי בלנדד - קרוי גם Scotch, מורכב מכמה סוגי וויסקי.
- וויסקי בורבון - וויסקי אמריקאי המכיל לפחות 51% גרעיני תירס, הסקוטים טוענים שלא ניתן לקרוא לברבון וויסקי כי הוא מכיל פחות מ 50% לתת, הישון נעשה בחביות חדשות.
- וויסקי קנדי - וויסקי המיוצר בקנדה, ודומה ביצורו לבורבון האמריקאי, ישון הווסקי הוא בחביות משומשות.
ייצורו המורכב והממושך של הוויסקי, הוא הסיבה שוויסקי יקר בהשוואה למשקאות אלכוהולים אחרים. וכדי להשלים את ההנאה משתיית הוויסקי ישנם מוצרים ואביזרים המעצימים ומשפרים את החוויה כולה:
ישנם כמה סוגים של כוסות וויסקי
![]() |
האולד פשיין Old Fashion היא כוס חזקה, נמוכה ורחבה
|
![]() |
Wobbliy - כוס וויסקי בעלת תחתית קעורה
|
![]() |
Master Blender כוס טעימות וויסקי מקצועית
|
![]() |
כוס צייסר 22 מ"ל - משמשת למזיגת וויסקי זול בעיקר בברים
|
קוביות קרח לוויסקי
יש הנוהגים לקרר וויסקי בקרח, למנהג זה יש חיסרון, הקרח נמס ומדלל את הוויסקי ואת טעמו. לשם פיתחו מוצרים שנועדו לקירור הוויסקי ללא דילולו:
![]() |
אבני קרור לוויסקי - עשויים אבני פירופיליט, שיכולים לאגור קור טוב יותר מקרח
|
![]() |
כדורים שקופים ממולאים מים, מרקם פני הכדור מחוספס להגדלת פני השטח
|
![]() |
קוביות צבעוניות ממולאות מים
|